Our History

Over DICAR

Familiebedrijf in hart en nieren

‘We willen onze klanten kwantiteit én kwaliteit aanbieden. Een goede klant is een tevreden klant.’

Ervaring opdoen in de motorhomesector

Dirk Van Eyck: “Mijn ouders hadden vroeger een camping waar ik heel wat uren versleten heb. Mijn liefde voor kamperen ontstond dus al op zeer jonge leeftijd. Mijn eerste job was dan ook als medewerker bij ‘Campercenter’, een speciaalzaak voor motorhomebouwers. Zo wist ik na enkele jaren perfect welke noden en wensen kampeerders hadden. Daarna specialiseerde ik mij in de verkoop van bestelwagens, die geschikt waren voor ombouw tot een motorhome.”

Oprichting Dicar

Met al de kennis die hij opdoet, begint Dirk Van Eyck in 1988 zijn eigen bedrijf. Dat start kleinschalig op de wei van zijn grootmoeder in Kasterlee. Het gaat dan vooral over bestelwagens ombouwen naar motorhomes voor ‘doe-het-zelvers’.

Verhuis naar de huidige locatie in Geel naast E313

De zaak breidt al snel uit en in 2002 verhuist Dicar naar de oude gebouwen van een houthandel op de huidige site.

Officiële McLouis Dealer

Na jaren van hard werk komt er in 2005 een eerste dealershipcontract met de Italiaanse motorhomefabrikant McLouis. Zo gaat de bal aan het rollen. Ondertussen blijft Dicar zijn diensten uitbreiden en optimaliseren.

Openen nieuwe filialen

Oprichting DC Motorhomes Drongen
Acquisitie Hainaut Caravaning center

Verbouwing bedrijfsgebouw Dicar naar huidige showroom

De site is nu 6,3 hectare groot.

Oprichting nieuwe showroom Hanuit

De site is drie hectare groot en heeft een overdekte showroom van 10.000 vierkante meter.

Opening campervanstore op de site in Geel en de verhuis van Dicar Motorhomes van Drongen naar Wetteren.

Vestigingen in heel belgie
Verkochte motorhomes per jaar
Verschillende merken
Jaar oud
ONZE MISSIE

Onze missie/visie is gebaseerd op drie pijlers waarin we rotsvast geloven: service, familie en ondernemen

Service

Een goede klant is een tevreden klant. Daarom staat ons verkoopteam 7 op 7 klaar met info en advies. Het ondertekenen van de verkoopovereenkomst is allerminst een eindpunt, maar eerder het begin van een nauwe samenwerking op basis van vertrouwen en respect. Onze vakmensen in het atelier en het magazijn dragen actief bij aan deze dienst-na-verkoop en helpen deze vorm te geven.

Dicar staat rechtstreeks in contact met de fabrikant en heeft een grote stock van de meest courante onderdelen om lange wachttijden te vermijden. In het atelier werken meer dan 40 technici om jouw voertuig zo snel mogelijk weer rijklaar te maken.

Familie

Dicar is een familiebedrijf. Onze werknemers vormen dan ook het hart van het bedrijf. Zonder hun dagelijkse inspanningen en enthousiasme hadden we nooit zo ver gestaan. Mensen laten groeien in een productieve omgeving is voor ons dan ook van essentieel belang. We dragen zorg voor ons personeel. Daarom hebben we nieuwe moderne kantoren en werkplaatsen met een grote kantine, douchecabines en een verbeterde licht- en verwarmingsinstallatie. Zo willen we de kwaliteit van arbeid verzekeren, wat uiteindelijk ook onze klanten ten goede komt.

Ondernemen

Ondernemen is innoveren, stilstaan is achteruitgaan. Bij Dicar gaan we steeds met kritische blik op zoek naar wat beter kan. Dit begint in het atelier, waar problemen dagelijks komen en gaan. Wij zien ze als kansen om onze service te verbeteren en onze kennis te verbreden.

Ook onze sales-afdeling draagt haar steentje bij door continue op zoek te gaan naar de nieuwste modellen en onderdelen bij gelegitimeerde partners.

Zo werken we samen als een geoliede machine die gewapend is tegen de uitdagingen van morgen.

Loading...
Number Of Shops: 0 PRINT

Store Direction

GET DIRECTIONS

Use my location to find the closest Service Provider near me

Description